phone210.55.48.237

Σύνδεση  \/ 
x
ή
 Συνδεθείτε μέσω Facebook
Εγγραφή  \/ 
x

ή
 Συνδεθείτε μέσω Facebook

Άρθρα

Το " Άβατον " του Αγίου Όρους

Αγιορείτικο Άβατον
Το Αγιορείτικο Άβατον είναι ένα σπάνιο κρασί, τόσο όσον αφορά την προέλευση, την παραγωγή, την συσκευασία, όσο και την μοναδική ποιότητά του.

Προέρχεται από επιλεγμένα σταφύλια παλαιών κλημάτων των ποικιλιών Λημνιό και Καμπερνέ Σοβινιόν, που καλλιεργούνται βιολογικά στον αμπελώνα της εταιρείας Τσάνταλη στο Άγιο Όρος.

Η καλλιέργεια είναι πιστοποιημένα βιολογική από την ΔΗΩ, το σήμα της οποίας εμφανίζεται στη φιάλη. Σύμφωνα με την βιολογική αμπελουργία, η οποία έχει ιδιαίτερα αυξημένο κόστος καλλιέργειας, δε χρησιμοποιούνται καθόλου χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Η αμπελοκαλλιέργεια στο Άγιο Όρος προσφέρεται για βιολογική, αφού έχει ένα σπάνιο οικοσύστημα με ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, απουσία ασθενειών, απομόνωση από την επίδραση άλλων καλλιεργειών.

Τα κλήματα από τα οποία προέρχεται το Άβατον, βρίσκονται σε δύσβατες ορεινές πλαγιές του Άθω και κλαδεύονται αυστηρά από τους αμπελουργούς της εταιρείας, ώστε να δώσουν λίγο μεν, αλλά υψηλής ποιότητας και μεγάλης συμπύκνωσης καρπό. Οι γεωπόνοι και οι οινολόγοι της εταιρείας παρακολουθούν την πορεία ωρίμανσης και κάνουν έναν ιδιαίτερα επιλεγμένο τρυγητό, ώστε όλα τα σταφύλια να είναι υψηλόβαθμα (πάνω από 14 βαθμούς) και ταυτόχρονα να διατηρούν πλούσιο αρωματικό δυναμικό και γευστική ισορροπία. Αυτός ο φυσικός συνδυασμός που εγγυάται την παραγωγή μεγάλων κρασιών, σπάνια επιτυγχάνεται ακόμα και σε διάσημες αμπελουργικές περιοχές και οφείλεται σ' αυτό, που δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί σαν "μοναδικό οικοσύστημα" του Αγίου Όρους. Δηλαδή το έδαφος και το μικροκλίμα από τα συγκεκριμένα αμπελοτόπια, δίνουν τα εφόδια στους οινολόγους να κάνουν την αυστηρή επιλογή των σταφυλιών που θα δώσουν τον πλούτο και τη γευστική συμπύκνωση που χαρακτηρίζει το Άβατον.

Στη συνέχεια τα σταφύλια οινοποιούνται στο αναπαλαιωμένο, από την εταιρεία, οινοποιείο, που υπάρχει μέσα στον αμπελώνα. Καινούργιες ανοιχτές δρύινες δεξαμενές παίζουν το ρόλο, που σύμφωνα με την Αγιορείτικη παράδοση έπαιζαν παλιά οι "παραβούτες". Δηλαδή ο μούστος μαζί με τα στέμφυλα "βράζουν" για πολλές ημέρες σε επαφή με το οξυγόνο του αέρα και το ξύλο της δεξαμενής που μαλακώνουν έτσι το κρασί και το κάνουν πιο πολύπλοκο αρωματικά. Μια τεχνική, που τη συναντάμε επίσης στα μεγάλα chateau του Μπορντώ για την οινοποίηση σταφυλιών μεγάλης συμπύκνωσης. Στη συνέχεια το Άβατον ωριμάζει σε καινούργια μικρά δρύινα βαρέλια, για να δώσει πιο σύνθετα και εξελιγμένα αρώματα παλαίωσης, που θα ολοκληρωθούν σε ένα εντυπωσιακό μπουκέτο με την παραμονή του μέσα στις φιάλες.

Το Αγιορείτικο Άβατον του 2003 εμφανίζεται με ένα βαθύχρωμο μαυροκόκκινο χρώμα, πυκνό άρωμα φρούτων του δάσους, μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα είναι εντυπωσιακό, γεμάτο με μια εξαιρετική δομή, ζεστό με πλούσια περιεκτικότητα σε αλκοόλ (αγγίζει τους 14,5%) και μια συγκλονιστική επίγευση που αφήνει αρώματα σοκολάτας.

Η σπάνια φιάλη αποτελεί άλλη μια καινοτομία της Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε. και είναι σύμφωνη με το πνεύμα των αυστηρών και απέριττων λιτών γραμμών της Αγιορείτικης παράδοσης.

Το Αγιορείτικο Άβατον είναι το πρώτο κρασί της εταιρείας που κυκλοφορεί με την πιστοποίηση της βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνων. Πρόσφατα μάλιστα, στο πρώτο διαγωνισμό Οίνων Βιολογικής Καλλιέργειας, απέσπασε χρυσό μετάλλιο και την υψηλότερη βαθμολογία για ερυθρό κρασί.

Αγόρασε το κρασί Άβατον εδώ..

Κατηγορίες Προϊόντων

Ενημέρωση Προσφορών

Ενημερωθείτε & επωφεληθείτε απο τις προσφορές μας!

Πληροφορίες

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες μπορείτε να κάνετε καθημερινά στο 210.55.48.237 (10:00 - 21:00).
  • Πραγματοποιήστε την αγορά σας δίχως εγγραφή. Η εγγραφή δεν είναι υποχρεωτική.
  • Πληρώστε με πιστωτική, προπληρωμένη, χρεωστική κάρτα ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • Για αγορές άνω των 200 € τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
transportΑποστολή στο χώρο σας!
phone2Τηλεφωνικές Παραγγελίες 210.55.48.237
Top