phone210.55.48.237

Σύνδεση  \/ 
x
ή
 Συνδεθείτε μέσω Facebook
Εγγραφή  \/ 
x

ή
 Συνδεθείτε μέσω Facebook

Άρθρα

Μάθε για τα Πούρα

cigars-meliti

ΔΕΚΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ

1) Τα πούρα δεν τα στρίβουν οι Κουβανές torcedores στους μηρούς τους. Η ιδεοληψία που δημιουργεί ακόμη φαντασιώσεις στον ανδρικό πληθυσμό προέρχεται από την όπερα του Μπιζέ "Κάρμεν", όπου, σκηνοθετική αδεία, εικονίζονται εργάτριες στη Σεβίλλη να στρίβουν τα πούρα στους μηρούς τους.

2) Παρά την κατάρρευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, η κατανάλωση πούρων στη χώρα μας αυξήθηκε αντί να μειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Απόδειξη ότι τα χρήματα μπορεί να χάνονται, αλλά οι καλές συνήθειες μένουν.

3) Είκοσι δύο χρόνια μετά την άνοδό του στην εξουσία, ο Φιντέλ Κάστρο έσπασε το σοσιαλιστικό του προφίλ αναβιώνοντας ένα παλιό ισπανικό έθιμο: τα καλύτερα πούρα μίας εσοδείας απεστέλλοντο πρώτα στον Βουρβώνο βασιλέα, στη Μαδρίτη, για να τα δοκιμάσει. Ευτυχής παραλήπτης είναι ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο οποίος και τα τιμά δεόντως.

cigars-meliti24) Το πούρο βλάπτει δραματικά λιγότερο από το τσιγάρο την υγεία και τούτο διότι δεν περιέχει καθόλου πίσσα.

5) Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αποτελεί την πλέον πειστική διαφήμιση μακροζωίας, των καπνιστών πούρων. Σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς κάπνιζε κατά μέσον όρο δέκα πούρα την ημέρα, 3.500 το χρόνο, 260.000 σε όλη του τη ζωή, δηλαδή έως τα 90.

6) Η κατεξοχήν ρομαντική χρήση του δαχτυλιδιού ενός πούρου είναι αυτή που έκανε ο Ερνέστος Χέμινγουεϊ στην ʼβα Γκάρντνερ: της το φόρεσε στο μεσαίο δάχτυλο ως βέρα αρραβώνων.

7) Ο μεγαλύτερος εχθρός του πούρου είναι ο αέρας. Τα πούρα, άλλωστε, είναι σαν τις γάτες, είναι για μέσα, για μια αναπαυτική πολυθρόνα, δίπλα σε μία γλυκιά φωτιά.

8) Οι διαφορές ανάμεσα στους καπνιστές πούρων και τσιγάρων είναι πολλές. Επισημαίνουμε τρεις. Καπνίζοντας πούρα δεν ρουφάμε στους πνεύμονες τον καπνό. Αλλάζουμε και δοκιμάζουμε συνεχώς νέες μάρκες, νέες γεύσεις. Δεν τα χτυπάμε νευρικά στο σταχτοδοχείο, αλλά αφήνουμε τη στάχτη να πέσει κομψά.

9) Ο συνδυασμός πούρων-οινοπνευματωδών είναι μία ολόκληρη τέχνη. Ενώ ενδείκνυται θερμώς το κονιάκ, τα μαλτ ουίσκι, το πούρο, ακόμη και η μπίρα, αντενδείκνυνται όλα τα λευκά αλκοόλ.

10) Τα πούρα είναι σαν τις απαιτητικές ερωμένες. Απαιτούν την πλήρη αφοσίωσή μας, την ολοκληρωτική προσοχή. Ουδεμία δραστηριότητα δεν πρέπει να διαταράσσει την έντονη απραξία, την έκσταση της απολαύσεως.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

1. Αν το πούρο καίγεται ανομοιόμορφα τότε το σημείο που είναι λιγότερο καμένο γυρίστε το προς τα κάτω.

2. Όταν τελειώσει το πούρο σας μην το σβήνετε - έτσι το στραγγαλίζετε. Αφήστε το στο σταχτοδοχείο να σβήσει μόνο του.

3. Όσον αφορά το δαχτυλίδι : Η άποψή μας είναι ότι χρειάζεται για να κρατάει σφιχτό το πούρο. Άλλωστε το σημείο που είναι τοποθετημένο το δαχτυλίδι είναι συνήθως το σημείο που πιάνουμε το πούρο. Αν το αφαιρέσουμε , η τριβή του πούρου με το χέρι μας είναι πιθανό να προκαλέσει σκίσιμο στο wrapper. Σε αυτούς που θα υποστηρίξουν ότι είμαστε «ψώνια» και δεν βγάζουμε το δαχτυλίδι μόνο και μόνο για να φαίνεται η μάρκα του πούρου θα απαντήσουμε ως εξής: Εσείς γιατί δεν αφαιρείται το σήμα της μάρκας από το αυτοκίνητό σας που άλλωστε δεν χρειάζεται πουθενά;cigars-meliti3

4. Τραβήξτε περίπου μία ρουφηξιά το λεπτό. Συχνά τραβήγματα προκαλούν υπερθέρμανση στο πούρο , ενώ πιο αραιά κάνουν την φωτιά του πούρου να σιγοσβήνει.

5. Η διάθεση πάει αντιστρόφως ανάλογα με το πούρο. Αν είστε κακόκεφος (βαριά διάθεση) τότε καπνίστε ένα ελαφρύ πούρο. Αν είστε στα πάνω σας κάντε ένα βαρύ πούρο να το ευχαριστηθείτε.

6. Τα πούρα είναι για κατανάλωση και όχι για αποταμίευση - μην τα λυπάστε. Χαρείτε τώρα το πούρο σας - για το αύριο έχει ο Θεός.

Κατηγορίες Προϊόντων

Ενημέρωση Προσφορών

Ενημερωθείτε & επωφεληθείτε απο τις προσφορές μας!

Πληροφορίες

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες μπορείτε να κάνετε καθημερινά στο 210.55.48.237 (10:00 - 21:00).
  • Πραγματοποιήστε την αγορά σας δίχως εγγραφή. Η εγγραφή δεν είναι υποχρεωτική.
  • Πληρώστε με πιστωτική, προπληρωμένη, χρεωστική κάρτα ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • Για αγορές άνω των 200 € τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
transportΑποστολή στο χώρο σας!
phone2Τηλεφωνικές Παραγγελίες 210.55.48.237
Top