phone210.55.48.237

Σύνδεση  \/ 
x
ή
 Συνδεθείτε μέσω Facebook
Εγγραφή  \/ 
x

ή
 Συνδεθείτε μέσω Facebook

Έξυπνα Κολπάκια

pagakiaΔΙΑΦΑΝΑ ΠΑΓΑΚΙΑ

Για πεντακάθαρα, εντυπωσιακά, διάφανα παγάκια, χρησιμοποιήστε βραστό νερό !

ΠΑΓΑΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ

Για εντυπωσιακά χρωματιστά παγάκια! Βάλτε στη θήκη με τα παγάκια λίγες σταγόνες μέντας, γρεναδίνης ή λεμονιού. Για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορείτε να βάλετε σε κάθε θήκη ένα φύλλο μέντας, ένα φρούτο του δάσους ή ένα φραμπουάζ.

ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ

Σκέψεις, κανόνες αλλά και ανατροπές, με ένα μόνο στόχο... τη γευστική απόλαυση!!!

Ο συνδυασμός κρασιού και φαγητού, παρ' όλη τη μυθολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω του και τον κάνει να φαντάζει τέχνη πολύπλοκη, στην πραγματικότητα στηρίζεται σε κάποιους απλούς, κλασικούς κανόνες.

Κανόνας Πρώτος : Αρμονία μέσα από την αντίθεση. Τα λιπαρά ζητούν οξύτητα για να αποκτήσουν ισορροπία στο στόμα. Οι πρωτεΐνες (τυρί, ψάρι, κρέας) ζητούν τανίνες, δηλαδή στιβαρά κόκκινα κρασιά ή οξύτητες δηλαδή λευκά κρασιά με «νεύρο», για να εκφραστούν καλύτερα.

Κανόνας Δεύτερος : Αρμονία μέσα από την ομοιότητα. Ένα γλυκό κρασί δίπλα σ' ένα γλύκισμα. Ένα αμυλώδες φαγητό με ένα ημίγλυκο κρασί.

Πώς; Πότε;krasi-kai-fagito

Τα λευκά κρασιά σερβίρονται πριν από τα κόκκινα.
Τα ελαφριά κρασιά σερβίρονται πριν από αυτά που είναι πιο μεστά.
Τα κρασιά που σερβίρονται δροσερά πριν από εκείνα που σερβίρονται σε «θερμοκρασία δωματίου».
Τα ξηρά κρασιά σερβίρονται πριν τα γλυκά κρασιά.
Τα νεαρά κρασιά σερβίρονται πριν τα παλαιωμένα.

Σε τι Ποτήρι;

Όλα τα κρασιά, περισσότερο όμως τα κόκκινα και ειδικότερα τα κόκκινα παλαίωσης επιτυγχάνουν την καλύτερη γεύση τους όταν μετά το άνοιγμα της φιάλης έρθουν για λίγη ώρα σε επαφή με το οξυγόνο. Ιδανικό λοιπόν είναι να ανοίξετε το μπουκάλι μερικά λεπτά πριν την κατανάλωση του. Για τα κόκκινα παλαίωσης η χρήση μεγάλων σε διάμετρο κρασοπότηρων παρατείνει ακόμα περισσότερο αυτή τη διαδικασία, ενώ για τα γλυκότερα κρασιά προτιμούμε συνήθως τα πιο μικρά ποτήρια. Ιδανικά κρασοπότηρα είναι εκείνα που στηρίζονται σε κολωνάκι, ώστε η επαφή με το ποτήρι να μην αλλοιώνει τη θερμοκρασία του κρασιού.

ΠΟΥΡΑ

Τα πούρα σας ποτέ μα ποτέ μην τα βάζετε στο ψυγείο, είναι ένα απο τα μεγαλύτερα λάθη! Αν δεν υπάρχει «υγραντήρας» στο σπίτι σας το καλύτερο μέρος για να φυλάξετε κάποια πούρα είναι το μπάνιο του σπιτιού όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες τιμές υγρασίας.

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

«Πετάξτε» μία φιάλη Μαστίχα Χίου μέσα στην κατάψυξη δεν θα σπάσει, να είστε σίγουροι και όποτε την θυμηθείτε... θυμηθείτε με... δεν θα την ξεχάσετε ποτέ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣΤΙΧΙΤΟ (εκ του Μοχίτο)

Πάρτε ένα κοντό ποτήρι του whisky, κόψτε μια φέτα λεμόνι και πατήστε την με ένα γουδοχέρι μέσα στο ποτήρι, βάλτε τριμμένο πάγο προσθέστε λικέρ μαστίχας και ψιλοκόψτε ένα φιλαράκι δυόσμο... χαίρε ω χαίρε δροσιά, γεύση και Ελλάδα...

ΛΙΚΕΡ ΤΕΝΤΟΥΡΑ

Κάντε της τα ίδια με την Μαστίχα της Χίου... της αρέσουν και της Τεντούρας οι - 20 βαθμοί Κελσίου... μόνο που στην περίπτωση της γλυκιάς πατρινιάς τεντούρας ή τρίψτε πάγο και σερβίρετε ή, παγωμένη όπως είναι μέσα στο ποτήρι, χτυπήστε κρύο γάλα στο μιξεράκι του φραπέ τόσο ώστε να πήξει και ρίχτε το πάνω της... δεν φαντάζεστε πως της πάει. Της αρέσει πολύ και η κανέλλα πάνω στο γάλα, σαν Fredo Cappuccino αλλά αντί για τον Ιταλό Espresso... η Ελληνική Τεντούρα.

Κατηγορίες Προϊόντων

Ενημέρωση Προσφορών

Ενημερωθείτε & επωφεληθείτε απο τις προσφορές μας!

Πληροφορίες

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες μπορείτε να κάνετε καθημερινά στο 210.55.48.237 (10:00 - 21:00).
  • Πραγματοποιήστε την αγορά σας δίχως εγγραφή. Η εγγραφή δεν είναι υποχρεωτική.
  • Πληρώστε με πιστωτική, προπληρωμένη, χρεωστική κάρτα ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • Για αγορές άνω των 200 € τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
transportΑποστολή στο χώρο σας!
phone2Τηλεφωνικές Παραγγελίες 210.55.48.237
Top